Måste erkänna att jag gillar Ernst och hans TV-program, han får vara hur barfota han vill för mig. Och så lagar han himla god mat!
Antal portioner: 6
Färdigt på: 30 min
Ingredienser:
6 msk rumstempererat smör
12 skivor kavring
1 kg färska skalade räkor
500 g vit fisk
750 g kesella
250 g crème fraiche
300 g kokt färskpotatis
1 knippe färsk gräslök
1 knippe färsk dill
250 g finriven parmesan
salt och peppar från kvarn
1 st citron
3 msk forellrom
Gör så här:
1. Skaldjurstårta: Blanda smör och kavring till en deg och täck insidan på en pajform.
2. Koka färskpotatisen och fisken och låt dessa svalna. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och täck botten av pajformen.
3. Hacka räkorna i grova bitar och blanda med den kokta fisken som smulas ner, kesella, parmesan, dill, gräslök, saften från en citron och 1msk rom, salt och peppar. Blanda allt väl.
4. . Häll sedan smeten i pajformen. Garnera sedan tårtan med färska räkor, rom, skivade cocktailtomater och hackad gräslök.
5. Förvara gärna tårtan i kylen ca 1 timme innan servering.
Antal portioner: 6
Färdigt på: 30 min
Ingredienser:
6 msk rumstempererat smör
12 skivor kavring
1 kg färska skalade räkor
500 g vit fisk
750 g kesella
250 g crème fraiche
300 g kokt färskpotatis
1 knippe färsk gräslök
1 knippe färsk dill
250 g finriven parmesan
salt och peppar från kvarn
1 st citron
3 msk forellrom
Gör så här:
1. Skaldjurstårta: Blanda smör och kavring till en deg och täck insidan på en pajform.
2. Koka färskpotatisen och fisken och låt dessa svalna. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och täck botten av pajformen.
3. Hacka räkorna i grova bitar och blanda med den kokta fisken som smulas ner, kesella, parmesan, dill, gräslök, saften från en citron och 1msk rom, salt och peppar. Blanda allt väl.
4. . Häll sedan smeten i pajformen. Garnera sedan tårtan med färska räkor, rom, skivade cocktailtomater och hackad gräslök.
5. Förvara gärna tårtan i kylen ca 1 timme innan servering.
Källa: http://www.recept.nu/
Foto: TV4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar