World Clock

tisdag, augusti 11, 2009

Namn

Idag fick Clara och Mårten sina personnummer från skatteverket. Man förstod då att man verkligen har producerat två riktiga människor som så småningom kommer att leva sina egna liv... och betala kvarskatt till skatteverket. Med detta brev kom även en blankett där man skulle fylla i barnens fullständiga namn och upplysningar om vilka typer av namn som är olämpliga. Namnet får inte vara sådant att det kan verka stötande eller leda till obehag för barnet. Där rök våra planer på att döpa dem till Humle och Dumle. Kanske är lika bra det eftersom Dumle är varumärkesskyddat, så det skulle nog ha blivit dyrt. Namnet får heller inte ha påtaglig efternamnskaraktär. Synd, då kan de inte heta Karlsson Norberg och Norberg Karlsson. Nu är i alla fall kuvertet ihopklistrat och redo att läggas på lådan. Så inom kort kommer våra barn att heta Clara Viktoria Yvonne Norberg och Carl George Mårten Norberg. Clara fick sina namn genom att min mormor hette Klara, jag heter och farmor hette Viktoria i andranamn och Marcus kära mamma hette Yvonne. Mårtens namn uppkom genom att Marcus heter Carl i andranamn och hans morfar hette George. Mårten betyder son av mars, vilket även Marcus gör.

3 kommentarer:

  1. Underbart du skriver... Man vill bara ha mer..
    Vilka FINA namn. Dom satt som en smäck!Stolt kompis är jag ;-)
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  2. hade det inte vart bättre med Clara Färdiga Gå?
    eller det hade kanske varit ett "stötande" namn för minitjejen :) Men det är i allafall inte varumärkesskyddat! Men visst är det svårt att välja namn? Ring gärna när ni har tråkigt, eller är sällskapssjuka så kommer vi och spanar in sötnosarna. Är ledig imorgon,hela nästa vecka och halva nästnästa :)
    Kram Liam Linus Sara o Södda

    SvaraRadera
  3. Har suttit här med tårar i ögonen och läst hela din blogg. Jag blir så senimental, Ni är bara så fina. Är verkligen glad för er skull. Sköt om er. Många kramar Kristin

    SvaraRadera